Maanstanden en hun betekenis

Als je de maanstanden begrijpt, dan kan dit ervoor zorgen dat je een stuk bewuster gaat leven. Veel kenners zijn ervan overtuigd dat de cyclus van de maan invloed heeft op onze levens. Wil je meer weten over de maanstanden en hun betekenis? In dit blogartikel lees je er meer over.

De invloed van de maan

De maanstanden hebben veel invloed op ons leven op aarde. Specialisten geven aan dat de maan invloed heeft op de waterhuishouding op aarde. De maan heeft zelfs invloed op het sap dat stroomt door planten. Als je dan weet dat de mens bestaat uit circa 70% water en andere vloeibare stoffen, dan is het niet gek dat de maan een grote invloed kan hebben. De maan kan om deze reden invloed uitoefenen op de emoties die we hebben en hoe we ons lichamelijk voelen. Wil jij je emoties beter begrijpen en bewuster leven? Dan kan het helpen om je te verdiepen in de maanstanden zodat je kan leven volgens het ritme van de maan.

De cyclus van de maan

De maan heeft op verschillende manieren invloed op het aardse leven. Hiervoor is het goed om te weten dat de maan een natuurlijke cyclus heeft van opbouw, groei, volle bloei en dat wordt vervolgens weer rustig afgebouwd. De cyclus van de maan wordt in de praktijk door veel mensen gebruikt bij het maken van keuzes. De timing hierbij is erg belangrijk. Ook Dromen en Aura worden beïnvloed door de cyclus

De verschillende maanstanden

Er zijn verschillende maanstanden. Als je deze fases van de maan beter begrijpt, dan kun je hiervan profiteren gedurende je dagelijkse leven. Hieronder lees je meer over de belangrijke vier maanfases:

 • De donkere en nieuwe maan
  Tijdens de eerste maanfase is de maan niet te zien voor ons. De maan heeft nu weinig kracht en daarom is het aan te raden om tijdens deze periode niet veel van jezelf te vragen. Probeer tot jezelf te komen door de mediteren. Als je volledig tot rust bent gekomen, is nieuwe maan het moment om plannen te maken voor aankomende periode.
 • Wassende maan
  Dit is de tweede maanfase waarbij de maan groeiende is naar de volle maan. Tijdens deze fase moet je nieuwe kansen grijpen, je ontwikkelen en actie ondernemen. Tijdens wassende maan bevallen veel vrouwen, wordt er getrouwd, gesport en gewerkt aan de studie en gezondheid. Tijdens deze periode is het niet aan te raden om te starten met afvallen.
 • Volle maan
  De kracht van de maan is tijdens de derde fase het grootst. Dit is het moment om creatief te zijn. Veel mensen voelen zich tijdens deze fase erg energie. Tijdens deze periode is het goed om zwanger te raken en sociaal bezig te zijn. Dit is geen geschikte fase om te genezen van ziekte en slapen is vaak lastig.
 • Afnemende maan
  Bij de vierde fase kun je de linkerkant van de maan nog zien. De sikkel wordt echter steeds kleiner. Dit is het moment waarop veel mensen afscheid nemen, afvallen, opruimen en schoonmaken.

In dit blogartikel heb je meer gelezen over maanstanden en hun betekenis. Door je te verdiepen in de maanstanden, is het mogelijk om volop te genieten van het leven. Reiki kan helpen bij onrust tijdens de cyclus